Slideshow

no images were found

Premiere Tinere Talente

Prichindei de la trei grădiniţe au participat la un concurs de pictat pe ou

La concursul de pictat pe ouă au luat parte aproximativ 60 de preşcolari de la cele trei grădiniţe din judeţ care au reuşit să colecteze în perioada ianuarie – martie 2015 cea mai mare cantitate de baterii

pictare-oua-350x234Miercuri, 1 aprilie 2015, cu prilejul Zilei Mondiale a Păsărilor, în Casa Verde din Grădina Romei a avut loc „Concursul de pictat pe ou” pentru grădiniţele declarate câştigătoare în etapa de evaluare a cantităţilor de baterii colectate şi predate în primele trei luni ale anului prin Programul de educaţie ecologică „Ne jucăm şi reciclăm”.

Programul este implementat de Agenţia pentru Protecţia Mediului Satu Mare în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, Clubul Lions Satu Mare şi reprezentanţi din mediul privat.

Lions Club “Someş” Satu Mare a premiat tinerele talente sătmărene

Autor GNV Locale 9 Februarie 2011

Lions Club “Someş” Satu Mare a premiat, marţi seara, un număr de 15 lucrări realizate de tot atâtea tinere talente sătmărene din domeniul artei plastice. Evenimentul, la care au participat vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, directorul Şcolii de Arte, Mircea Deac, vicepreşedinţii Lions Club “Someş” Satu Mare, Radu Roca şi Tolmacsi Josef, secretarul clubului, Ciprian Costea, iniţiatorul acţiunii, Cristian Sasu, preşedintele Asociaţiei Artiştilor Plastici “Casa Creaţiei”, Gergely Csaba, care a fost şi preşedintele juriului, alţi membri şi invitaţi, s-a desfăşurat la Şcoala de Arte Satu Mare, prilej cu care a fost semnat şi un protocol de colaborare între Club Lions “Someş” Satu Mare şi instituţia şcolară.

Iniţiativă lăudată

În cuvântul de deschidere a Galei de premiere, directorul Şcolii de Arte, Mircea Deac, a precizat faptul că este vorba despre o acţiune caritabilă organizată în comun cu Lions Club “Someş” Satu Mare, care va fi continuată şi anii viitori. “Cu această ocazie, va fi semnat şi protocolul de colaborare între Şcoala de Arte şi Lions Club “Someş”, a mai precizat Mircea Deac. La rândul său, Adrian Ştef a spus că acţiunea este binevenită, i-a felicitat pe organizatori şi a promis că acţiunile viitoare organizate de Lions Club şi Şcoala de Arte se va bucura, şi în continuare, de sprijinul Consiliului Judeţean. Fostul director al Finanţelor sătmărene, Nicolae Manea, membru al Lions Club “Someş”, a propus conducerii Şcolii de Arte ca în taberele organizate de club pentru tinerii cu diabet, cursanţii şcolii să susţină recitaluri. Secretarul Lions Club, Ciprian Costea, a precizat că este un moment de mare bucurie pentru membrii clubului, acţiunea, a cărei iniţiator a fost Cristian Sasu, fiind la prima ediţie. “Cele 15 obiecte de artă premiate vor fi donate, prin intermediul unei tombole, participanţilor la Balul de caritate organizat de club care va avea loc în data de 25 februarie la restaurantul Select, ocazie cu care vor fi strânşi bani pentru ajutorarea tinerilor suferinzi de diabet”, a mai spus Ciprian Costea. Apoi a trecut în revistă câteva din acţiunile Lions Club de anul trecut, printre care reabilitarea totală a Centrului de Diabet, taberele pentru copii bolnavi de diabet, acţiuni de depistarea glicemiei şi altele. Între cuvântări, elevii Şcolii de Arte au susţinut câte un scurt intermezzo muzical.

Premii în bani şi diplome Apoi s-a trecut la premierea efectivă a lucrărilor semnate de cei mai buni şi mai tineri artişti plastici sătmăreni, premierea fiind făcută de iniţiatorul acţiunii, Cristian Sasu. Astfel, la secţiunea pictură, primul loc a fost ocupat de Vasile Marina cu lucrarea “Iarna”, urmat de Cristi Bolba cu lucrarea “Natură statică cu fructe şi pensule” şi Teodora Andrişan cu lucrarea “Toamna în parc”, în timp ce Oana Pop cu lucrarea “Casă ţărănească” şi Bianca Borzaş cu lucrarea “La marginea pădurii” au primit câte o menţiune, iar Helene Gertrude şi Floarea Ilc câte o diplomă de participare. La secţiunea grafică, primele locuri au fost ocupate, în ordine, de Ştefania Nicoară Stanca cu lucrarea “Natură statică cu statuetă”, şi Ştefania Pop cu lucrarea “Vioara”, în timp ce lucrările Alexandrei Cherecheş, Karinei Herman şi a lui Neomi Cserepes au primit câte o menţiune. Tot la această secţiune au mai fost acordate două diplome de participare pentru Beatrix Renata Bihari şi Liliana Zimbru. La secţiunea sculptură au fost acordate două diplome de participare pentru Ştefania Pop cu lucrarea “Biciclişti” şi Boglarka Bartok pentru lucrarea “Floarea”. Premiile au constat în câte o diplomă şi câte 150 de lei pentru locul I, 100 de lei pentru locul II şi III şi câte 50 de lei pentru menţiuni. Lions Club “Someş” Satu Mare a fost fondat în anul 2004, având ca scop lupta împotriva diabetului şi pentru menţinerea sănătăţii copiilor. În prezent, acest club are 24 de membri.

Sursa Gazeta Nord-Vest Florin Dura