Slideshow

no images were found

Concurs de Matematica

GALERIE FOTO

Excelenţă şi performanţă în matematică la Satu Mare

Măreşte
Lions Club “Someş” Satu Mare iniţiază acţiuni pentru a veni în sprijinul copiilor bolnavi de diabet precum şi consultaţii oftalmologice gratuite şi ochelari pentru copiii şi adulţii nevoiaşi din judeţ. O altă iniţiativă lăudabilă a Clubului Lions este aceea că susţine excelenţa la matematică a elevilor sătmăreni. În acest sens a organizat în data de 24 mai 2008 un concurs de matematică în parteneriat cu Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”, scopul acestuia fiind selectarea a trei elevi din clasele a şaptea care să reprezinte judeţul nostru la tabăra de matematică de la Câmpulung Muscel. Elevii care au fost selecţionaţi sunt Petra Csereoka şi Emanuel Dragoş de la Şcoala Generală “Mircea Eliade”, pregătiţi de profesoara Maria Tincu, şi Oana Denisa Dumitru de la Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”, pregătită de prof. Daly Marciuc. Organizatorii acestui concurs au fost profesorii Ovidiu Pop şi Mircea Fărcaş de la liceul “Mihai Eminescu”, Constantin Voicu de la Şcoala Generală “Grigore Moisil” şi profesoara Rodica Pop de la Colegiul Naţional “Doamna Stanca”, cărora le mulţumim în mod deosebit pentru profesionalismul cu care au organizat acest eveniment. Cheltuielile de organizare a acestui concurs şi deplasarea în tabără au fost suportate de Lions Club “Someş” Satu Mare, iar tabăra a fost organizată de filiala Club Lions “Rucăr Bran” Câmpulung. Rezultatele elevilor sătmăreni au fost remarcabile, astfel că eleva Petra Csereoka a obţinut premiul I, Oana Denisa Dumitru premiul II şi Emanuel Dragoş a obţinut menţiune. În urma rezultatelor deosebite obţinute de elevii sătmăreni, Lions Club “Someş” Satu Mare a primit o diplomă de excelenţă. Profesorul Ion Cicu, redactor la prestigioasa revistă “Gazeta Matematică”, cel care s-a ocupat de pregătirea elevilor în tabără, a avut numai cuvinte de laudă pentru elevii sătmăreni, aceştia remarcăndu-se prin seriozitate, participare activă la ore şi rezultatele excelente obţinute. Lions Club Someş Satu Mare a organizat în data de 30 septembrie o festivitate de premiere a celor trei elevi merituoşi, oferindu-le premii constând în cărţi. Cu această ocazie Clubul a felicitat elevii şi pe profesorii lor şi va continua să susţină material şi moral elevii capabili de performanţă. Ca proiecte de viitor Lions Club “Someş” Satu Mare doreşte să fie şi mai aproape de elevii merituoşi, urmând să organizeze în judeţul nostru o tabără de matematică după modelul celei de la Câmpulung Muscel. Un proiect frumos, pe deplin realizabil cu ajutorul membrilor clubului nostru, dar şi cu susţinerea altor oameni pe care îi aşteptăm să ni se alăture în acest demers. Vă invităm la o colaborare, iar rezultatele vor fi cât se poate de frumoase.
Actualitatea
Cei mai buni elevi la algebră au concurat la “Eminescu”
* Câştigătorii merg în tabără la Câmpulung
În organizarea Clubului Lions “Someş” Satu Mare, Colegiul Naţional “Mihai Eminescu” a găzduit sâmbătă un interesant concurs de algebră destinat elevilor de clasa a VII-a, partener media fiind “Informaţia Zilei”. La startul competiţiei s-au înscris un număr mare de adolescenţi, selecţionaţi în funcţie de rezultatele obţinute la concursurile care au avut loc în perioada noiembrie 2007 - aprilie 2008, iar în finală au ajuns 15 dintre ei. Proba a durat 3 ore, timp în care iubitorii matematicii au trebuit să rezolve 3 probleme de algebră (una de calcul, una de raţionament şi una de ingeniozitate). Clasamentul final se prezintă astfel: locul I Petra Cseveoka, locul II Oana Dumitru şi locul III Emanuel Dragoş. De asemenea, au fost acordate şi menţiuni următorilor finalişti: Alexandru Crişan, Cătălin Feier, Teodora Petran, Gergo Gazsa şi Andrada Dragoş. Drept răsplată, primii doi clasaţi vor fi trimişi gratuit, 7 zile, în Tabăra de Matematică de la Câmpulung Muscel (27 iunie - 3 august), pe cheltuiala Clubului Lions “Someş” Satu Mare.

Prima tabara de algebra a Clubului Lions

In toamna aceasta Clubul Lions a organizat o selectie a elevilor talentati la matematica. Satu Mare este singurul judet din intreaga tara care va avea un grup de 3 copii de gimnaziu care vor participa la prima Tabara de algebra pentru elevii clasei a VII-a ce se va organiza la Campulung Muscel, unde se afla sediul Districtului cu numarul 124 al Lions Club Romania. Cei trei tineri talentati la matematica sunt Oana Denisa Dumitru, eleva a Colegiului National “Mihai Eminescu”, Petra Csereoka si Emanuel Dragos, ambii elevi la Scoala cu clasele I-VIII “Mircea Eliade”. Prima zi de tabara este in 27 iulie, iar vreme de 10 zile copiii vor avea parte de pregatire la matematica sub atenta indrumare a profesorului Dumitru Sain, presedintele Programului de matematica. ~n aceasta Tabara de algebra copiii vor beneficia de instruire si din partea unor renumiti doctori in matematica, autori de culegeri si probleme. Bineinteles, pe langa pregatirea la matematica vor exista si numeroase momente foarte placute, recreative. Copiii vor fi insotiti in aceasta tabara de presedinta fondatoare a branch-ului Dame Lions Satu Mare, Vanda Monica Ungur, aceasta fiind de fapt si prima actiune comuna a branch-ului Dame Lions cu Clubul Lions Somes Satu Mare.

Concurs de algebră la "Mihai Eminescu"

Sâmbătă, 24 mai, de la ora 9, la Colegiul Naţional Mihai Eminescu Satu Mare se desfăşoară "Concursul de algebră pentru clasa a VII-a" organizat de Lions Club Someş Satu Mare în parteneriat cu Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" Satu Mare. Cotidianul "Informaţia Zilei" este partener media al evenimentului. Primii doi elevi vor fi trimişi gratuit în Tabăra de Matematică de la Câmpulung Muscel de 7 zile (27 iunie - 3 august). Cheltuielile vor fi suportate de Clubului Lions. Programul Lions "Tabăra de Matematică" de la Câmpulung Muscel este organizat şi coordonat de Dan Mircea Pop şi Horia Adrian Ungur. Concursul se va desfăşura sub îndrumarea de specialitate a prof. dr. Ovidiu T. Pop - profesor de matematică la Colegiul Naţional Mihai Eminescu şi autor al multor lucrări de specialitate publicate în ţară şi străinătate. Finanţarea programului este realizată de Vasile Canea. Participanţii la acest concurs au fost selecţionaţi în funcţie de rezultatele obţinute la concursurile care au avut loc în perioada noiembrie 2007 - aprilie 2008. Proba va dura 3 ore, în care elevii vor trebui să rezolve 3 probleme de algebră, una de calcul, una de raţionament şi una de ingeniozitate.

Articole;

www.lionsclubs.ro/site/2010/03/250/

www.informatia-zilei.ro/index.php?sect=actualitatea&editia=sm&data=2008-10-18&id=33732

www.informatia-zilei.ro/index.php?sect=actualitatea&editia=sm&data=2008-07-25&id=22102

www.informatia-zilei.ro/index.php?sect=actualitatea&editia=sm&data=2008-05-23&id=13833

http://www.informatia-zilei.ro/index.php?sect=actualitatea&editia=sm&data=2008-05-26&id=14239