Slideshow

no images were found

Caritate

Donaţie a Clubului Lions pentru copii nevoiaşi de la Colegiul Tehnic Unio-Traian Vuia

Clubul Lions Someş Satu Mare a făcut ieri, 21 aprilie 2016, o nouă donaţie pentru elevi nevoiaşi de la Colegiul Tehnic Unio-Traian Vuia Satu Mare. Din cadrul clubului au fost prezenţi: Nicolae Manea, preşedinte, Paul Petruca, vicepreşedinte şi Tatiana Vaşvari, secretară. A fost prezentă şi Adina Ciutan, directoare adjunctă a liceului. De data aceasta, reprezentanţii clubului au înmânat, în preajma Sărbătorilor Pascale, pachete de produse alimentare pentru 35 de copii nevoiaşi de la Colegiul Tehnic Unio-Traian Vuia Satu Mare. Alte activităţi caritative Într-un interviu acordat postului de televiziune ITV, Nicolae Manea precedentele acţiuni caritabile ale clubului, între care şi donarea unui sistem optic al aparatului endoscopic pentru secţia urologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă SAtu Mare. Şeful de secţie, Bogdan Feciche, a arătat că acest sistem este folosit foarte mult în cele circa 1.200 de intervenţii endoscopice făcute pacienţilor. De asemenea, clubul a organizat un concert caritabil la Filarmonica Dinu Lipatti, cu ocazia aniversarii a 10 ani de activitate a Lions Club Satu Mare. Tot în scopul marcării acestei aniversări, Lion Club a organizat, la sala de evenimente Esedra, un bal de caritate. Fondurile colectate cu prilejul celor două evenimente se utilizează pentru reabilitarea Centrului de Performanta Inimă de leu, frecventat de copii din sistemul de asistenţă socială. Preşedintele Clubului Lions Satu Mare, Nicolae Manea, a afirmat că în luna februarie va avea loc balul de caritate al clubului. A mai adăugat că până atunci speră să găsească nişte sponsori pentru a renova unul sau două saloane din cadrul Secţiei de Urologie a Spitalului Judeţean. “Ne-am bucura dacă am găsi câţiva sponsori pentru acest demers”, a mai spus Nicolae Manea. Despre Club Mişcarea de caritate Lions a luat naştere pe 7 iunie 1917, în Statele Unite ale Americii, la iniţiativa omului de afaceri Melvin Jones. De-a lungul timpului, cluburile Lions au depus eforturi pentru îmbunătăţirea situaţiei comunităţilor în care activau. Lions Clubs International este cea mai mare organizaţie de service prin voluntariat din lume. În prezent este reprezentată în peste 200 de ţări având 842 districte cu peste 45.000 de cluburi şi peste 1.300.000 de membri. În România Districtul 124 este format din 53 de cluburi în care activează peste 1.200 de membri.
 

Acţiune caritabilă organizată de Clubul Lions pentru copiii orfani

In vederea promovării în rândul tinerilor a tehnologiilor, începând de la cele tradiţionale şi până la cele mai performante, utilizate în procesarea şi valorificarea suinelor, Clubul Lions Satu Mare a organizat şi desfăşurat cea de-a doua ediţie a acţiunii educaţionale şi caritabile în acest domeniu de interes. Acţiunea a avut loc sâmbătă, de la ora 10.00, la carmangeria din Viile Satu Mare, la care au participat cei 10 copii orfani de la Casa de copii de tip familial ,,Ştefania”, din Oar, împreună cu cadrele însoţitoare precum şi membrii activi ai Clubului Lions. Tinerii au fost primiţi cu deosebită căldură de reprezentantul firmei, Huszti Iuliu, de preşedintele clubului, Nicolae Manea şi de Elisabeta Bekessy, membru şi responsabil de proiect în cadrul clubului. lionsDupă o scurtă prezentare a programului, tinerii îmbrăcaţi în halate albe au vizitat şi s-au familiarizat cu linia tehnologică modernă de procesare şi valorificare a cărnii, după care a urmat un corcurs de evaluare a cunoştinţelor acumulate cu ocazia vizitei. Fiecare tânăr a prezentat pe scurt ce i-a plăcut cel mai mult după care juriul a pus mai multe întrebări tinerilor pentru a realiza o departajare a lor în funcţie de cunoştinţele acumulate. Momentul mult aşteptat a fost premierea realizată de Nicolae Manea şi Elisabeta Bekessy care au mulţumit copiilor pentru interesul manifestat în cunoaşterea cât mai aprofundată a acestei tehnologii în speranţa că unii dintre ei îşi vor alege, în perspectivă, ca şi profesie meseria de măcelar sau bucătar. Fiecare tânăr a primit din partea clubului o diplomă de participare iar ocupanţii locurilor I, II şi III cadouri constând din cărţi de specialitate şi dulciuri. Tot ca motivaţie din partea clubului Lions, pentru o cât mai bună socializare, în perioada imediat următoare tinerii vor avea posibilitatea de a servi împreună câte o pizza. Având în vedere succesul acestei iniţiative în rândul tinerilor, Clubul Lions îşi propune extinderea acestui gen de acţiuni şi în alte domenii pentru a trezi interesul tinerilor, în special a celor instituţionalizaţi, pentru cât mai multe meserii, în speranţa contribuirii, cu sprijinul Direcţiei pentru Protecţia Copilului, în formarea viitorilor meseriaşi de care societatea românească are din ce în ce mai multă nevoie.

O nouă donaţie a Clubului Lions pentru Spitalul Judeţean

Clubul Lions Satu Mare a făcut ieri o nouă donaţie pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă. De data aceasta este vorba despre un sistem optic pentru aparatul de endoscopie folosit în sala de operaţie a Secţiei de Urologie, sistem care până acum era defect. Valoarea totală a acestei noi donaţii se cifrează la 8.000 de lei. Ajutorul Clubului Lions, binevenit spitalSistemul optic al aparatului endoscopic era defect de mai mult timp. Membra Clubului Lions, Maria Manea, şi-a vizitat o prietenă internată în această secţie şi cu această ocazie a aflat că sistemul este defect. Atunci s-a gândit că membrii Clubului Lions Satu Mare pot dona acest sistem pentru buna funcţionare a secţiei, a făcut demersurile necesare, astfel că s-a ajuns în situaţia în care sistemul a ajuns în posesia medicilor de aici. Şeful de secţie, Bogdan Feciche, a arătat că acest sistem este folosit foarte mult în intervenţiile endoscopice făcute pacienţilor. “Ajutorul Clubului Lions este binevenit, mai ales că, anual, avem circa 1.200 de astfel de intervenţii. Mulţumim Clubului Lions pentru această donaţie”, a spus medicul urolog. Exemplu de bună practică Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă, Marcela Papici, a mulţumit Clubului Lions pentru acest ajutor acordat instituţiei spitaliceşti. “Nu am fi fost azi aici dacă medicul Bogdan Feciche nu şi-ar fi făcut treaba cum trebuie şi nu ar fi determinat mobilizarea unor resurse pentru această secţie. Motiv pentru care îi mulţumesc. De asemenea, le mulţumesc şi membrilor Clubului Lions pentru ajutorul acordat. Ceea ce fac aceştia este un model de bune practici. Este un exemplu de ceea ce trebuie făcut pentru comunitate şi de ajutorul care trebuie acordat celor care au nevoie”, a mai spus Marcela Papici. Preşedintele Clubului Lions Satu Mare, Nicolae Manea, a afirmat că în luna februarie va avea loc balul de caritate al clubului. A mai adăugat că până atunci speră să găsească nişte sponsori pentru a renova unul sau două saloane din cadrul Secţiei de Urologie a Spitalului Judeţean. “Ne-am bucura dacă am găsi câţiva sponsori pentru acest demers”, a mai spus Nicolae Manea.